PIŠČANČJA RIŽOTA z bučkami in papriko NA IZI

Sharing is caring!

    •  SESTAVINE:
      • Riž za rižoto (cca. 100ml na osebo)
      • tekočina (na osebo: 30ml vino+ 50ml smetana za kuhanje+ 220ml jušne osnove oz. voda+kocka za juho)
      • malo čebule
      • paprika
      • bučka
      • piščančja prsa
      • Kotanyi mlinčki črnega popra, morska sol in mediteranska mešanica začimb s soljo
      • Lahko dodamo še kakšna sveža zelišča (timijan ali rožmarin ali baziliko,..)
      • Olivno olje Vallejo z intenzivnim polnim okusom

      rižota silvo

      PRIPRAVA:

      Na olivnem olju popečemo piščančje koščke, ki jim kasneje dodamo še čebulo, bučke, papriko, riž, premešamo in počakamo da riž “postekleni”. Zalijemo stekočino (1:3 ali preberite razmerje na embalaži riža) in začinimo. Kuhamo cca 10-20min, odvisno od riža, količine,… Ko tekočine več ni in je riž kuhan, dodamo še malo olivnega olja s polnim okusom Vallejo in vse skupaj še na hitro popečemo (2-3min). Postrežemo s sveže ribanim parmezanom ali sveže nasesekljanimi zelišči iz našega vrta.

      Pa dober tek*

      P.s. ta recept je na izi in ga zmore vsakdo. Začinimo po okusu.

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.