-
- SESTAVINE:
- Riž za rižoto (cca. 100ml na osebo)
- tekočina (na osebo: 30ml vino+ 50ml smetana za kuhanje+ 220ml jušne osnove oz. voda+kocka za juho)
- malo čebule
- paprika
- bučka
- piščančja prsa
- Kotanyi mlinčki črnega popra, morska sol in mediteranska mešanica začimb s soljo
- Lahko dodamo še kakšna sveža zelišča (timijan ali rožmarin ali baziliko,..)
- Olivno olje Vallejo z intenzivnim polnim okusom
PRIPRAVA:
Na olivnem olju popečemo piščančje koščke, ki jim kasneje dodamo še čebulo, bučke, papriko, riž, premešamo in počakamo da riž “postekleni”. Zalijemo stekočino (1:3 ali preberite razmerje na embalaži riža) in začinimo. Kuhamo cca 10-20min, odvisno od riža, količine,… Ko tekočine več ni in je riž kuhan, dodamo še malo olivnega olja s polnim okusom Vallejo in vse skupaj še na hitro popečemo (2-3min). Postrežemo s sveže ribanim parmezanom ali sveže nasesekljanimi zelišči iz našega vrta.
Pa dober tek*
P.s. ta recept je na izi in ga zmore vsakdo. Začinimo po okusu.
- SESTAVINE:
ARABSKA KUHINJA S KOTANYI
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉