POROČI ME jed za Valentinovo
POROČI ME jed za Valentinovo A...
Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!
POROČI ME jed za Valentinovo A...
Njoki z razstavljeno klobaso v SREČNI KUHNI s KOTANYI
TOSKANSKI STEAK Z NJOKI s KOTANYI
Enostavne dubajske sladice s Kotanyi
Pirini srčki so hitro pripravljeni “zdravi” kruhki iz pirine moke in to brez kvasa. Naredimo jih v slabih 5 minutah (ostalo pa naredi pečica ;)) TO ZMORE VSAK!
Za 8 mufinov oz. srčkov POTREBUJEMO:
*300 g navadne pirine moke
*1/2 vrečke pecilnega praška ali žlico sode bikarbone
*3 dcl radenske
*1 žlica olivnega olja (lahko tudi kakšnega drugega ali celo z aromo tartufov,…)
*sol in vam ljube začimbe (lahko tudi kakšna mleta semena, praženo čebulo ali sveže narezane šparglje, olive, kapre,..)
PRIPRAVA:
Vseh 5 osnovnih sestavin damo v posodo in jih vredu premešamo kar z žlico.Napolnimo mufine, srčke ali kakšne druge modelčke ter jih s čopičem malopremažemo z vam ljubim oljem. Pečemo v predogreti pečici na 180 stopinj celzija cca. 40-50min.
Postrežemo lahko kar tople ali ohlajene v družbi z kakšnim namazom ali polnjenimi paradižniki ter paštetko z bučnimi semeni in bučnim oljem ali pa kar z tuno, sirčki in zelenjavi,…
P.S. Ta recept je super za darila, ki jih lahko pripravite za svoje prijatelje. V kozarce za vlaganje ali kakšne okrasne kozarce z pokrovom damo mešanico 300g moke in malo pecilnega ter semena, začimbe in sol ter na nalepko napišemo: Dodaj 3 dcl Radenske , dobro premešaj in napolni 8 modelčkov za mufine (lahko dodate kakšen pekač ali silikonske modečke,…) ter peci na 180 stopinj od 40-50 min. Pa dober tek****