PIRIN KRUH S ŠPARGLJI IN ŠUNKO

      •  Sestavine:400 x g PIRINE navadne moke
        100 x g PIRINE polnozrnate moke
        2 x čajna žlica soda bikarbona ali 2 x čajna žlička pecilnega praška Kotanyi (lahko tudi vinski kamen Kotanyi)
        500 x ml mineralne vode ali pa kombinacija 200 ml mineralne vode in 300ml tekočega navadnega jogurta (lahko light ali polnomastnega)
        1 x jedilna žlica olivno olje za premaz (aroma s tartufi je top kombinacija in ga uporabimo tudi kot premaz pred pečenjem)

        avesunke

        Šunka AVE , šparglji

        kruh s šparglji zajec

        Navodila za pripravo: 
        Zmešamo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in sodo bikarbono. Premešamo jogurt, radensko, sol in olivno olje ter dodamo moki ter dobro premešamo.
        Vse skupaj damo na silikonski pekač v obliki zajčka, piščančka,.. enakomerno dodamo narezane šparglje, koščke velikonočne šunke ter oblikujemo-prekrijemo s testom z pomočjo olivnega olja. Na koncu še malo premažemo z olivnim oljem.
        Peče se na 180-200 stopinj kombinirano 50min.

        kruh s šparglji
        Super, krhek, ekstra okusen zaradi šunke, sočen zaradi špargljev in po vrhu še bolj “zdrav” velikonočni kruhek. Za vse, ki so alergični na belo moko ali na kvas ali pa so na dieti ali pa se ne želijo preveč “pacat” med prazniki je to več kot super rešitev.
        IMG 7418

        Srečne in okusne Velikonočne praznike vam želim*

Komentarji

comments

Comments are closed.