PIRIN KRUH BREZ KVASA

Sharing is caring!

      • Sestavine:

        200 x g PIRINE navadne moke
        250 x g PIRINE polnozrnate moke
        1 x čajna žlica soda bikarbona in 1x čajna žlička pecilnega praška
        300 x ml tekočega navadnega jogurta (lahko light ali polnomastnega)
        150 x ml mineralne vode z mehurčki
        1 x jedilna žlica olivno olje za premaz

        Navodila za pripravo:
        Zmešamo moko, ki ji dodamo pecilni prašek in sodo bikarbono. V jogurt vlijemo radensko, sol in olivno olje ter dodamo moki ter dobro premešamo.
        Vse skupaj damo na peki papir ali na silikonski pekač ter oblikujemo z pomočjo olivnega olja. Na koncu lahko potresemo s sezamovimi ali kakšnimi drugimi semeni in še malo premažemo z olivnim oljem.
        Peče se na 180-200 stopinj kombinirano 50min.
        Super, krhek, okusen in po vrhu še zdrav kruhek. Za vse, ki so alergični na belo moko ali na kvas ali pa so na dieti ali želijo shujšati je ta kruh več kot super rešitev.
        Predlog: namažite ga s tunino pašteto ali tatrskim biftkom, ki sta opisana v enem izmed mojih receptov.

        Pa dober tek*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.