PAŠTA FORTUNA SICILIJA

    • Sestavine:

      1 x čili
      1 x česen
      1 x pinjole ali mandlji
      1 x pršut ali olive
      1 x POPER
      1 x ržene testenine Palmieri
      1 x olivno olje
      1 x suh paradižnik
      1 x beli sir ali feta v kockah
      1 x parmezan Reggiano

      IMG 1256

      Navodila za pripravo:

      Testenine skuhamo v soljeni vreli vodi cca. 7 minut – naj bodo al dente!
      Medtem:
      V ponvi segrejemo olivno olje in vanj damo 2 narezana stroka česna.
      Ko česen pozlati ga odstranimo iz ponve in dodamo pinjole ali mandlje, ki jih cca. 1 minuto popražimo in nato dodamo še narezan suh paradižnik pražimo skupaj cca. 2 minuti in nato dodamo še pršut (lahko ga izpustimo in dodamo olive) in beli sir ali feta v kockah (predlagam, da ga kupite v oljčnem olju z začimbami Lidl)

      IMG 1266

      IMG 4285

      Takoj previdno primešamo testenine in vse skupaj popramo in solimo po okusu, za malo pekočega okusa pa lahko dodamo še čili.

      IMG 1268

      Postrežemo z naribanim svežim parmezanom (Reggiano Eurospin).

      IMG 1272

      ali

      IMG 4288

      Pa dober tek in na zdravje z kozarčkom rdečega Siciljanskega Diavolo vina.

Komentarji

comments

Comments are closed.