-
- Sestavine:
1 x čili
1 x česen
1 x pinjole ali mandlji
1 x pršut ali olive
1 x POPER
1 x ržene testenine Palmieri
1 x olivno olje
1 x suh paradižnik
1 x beli sir ali feta v kockah
1 x parmezan ReggianoNavodila za pripravo:
Testenine skuhamo v soljeni vreli vodi cca. 7 minut – naj bodo al dente!
Medtem:
V ponvi segrejemo olivno olje in vanj damo 2 narezana stroka česna.
Ko česen pozlati ga odstranimo iz ponve in dodamo pinjole ali mandlje, ki jih cca. 1 minuto popražimo in nato dodamo še narezan suh paradižnik pražimo skupaj cca. 2 minuti in nato dodamo še pršut (lahko ga izpustimo in dodamo olive) in beli sir ali feta v kockah (predlagam, da ga kupite v oljčnem olju z začimbami Lidl)Takoj previdno primešamo testenine in vse skupaj popramo in solimo po okusu, za malo pekočega okusa pa lahko dodamo še čili.
Postrežemo z naribanim svežim parmezanom (Reggiano Eurospin).
ali
Pa dober tek in na zdravje z kozarčkom rdečega Siciljanskega Diavolo vina.
- Sestavine:
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu