-
-
- Super jed, ki je lahko kot glavna jed in zraven postrežemo še prilogo ali pa kot prigrizek – finger food ali snack. Mi smo jih naredili za pobožične obiske in danes na Silvestrovo bodo na mizi, da se lažje kaj popije 😉
POTREBUJEMO:
- 2x listnato testo
- 2-4 zrezke
- sir
- zelenjavo za praženje
- smetana za kuhanje (gosta)
- začimbe
PRIPRAVA:
Testo damo na pekač za mafine, ki ga prej premažemo z maslom al oljem. Pritisnemo v luknje s papirjem, ki je pod testom, da se ne naredijo luknje. Napolnimo z popečenim mesom, rirom, malo popečeno zelenjavo in smetano. Jaz sem naredila več različic. Nato jih pokrijemo z izrezanimi krogci iz drugega listnatega testa in jih zapremo, da ni nobene luknje in premažemo z jajcem.
Pečemo v pečici na cca. 200 stopinj cca. 15min – odvisno od pečice, testa in nadeva,…
SREČNO in NJAMI praznovanje SILVESTROVEGA! <3
- Super jed, ki je lahko kot glavna jed in zraven postrežemo še prilogo ali pa kot prigrizek – finger food ali snack. Mi smo jih naredili za pobožične obiske in danes na Silvestrovo bodo na mizi, da se lažje kaj popije 😉
-
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu