NADEVANI MAFINI IZ LISTNATEGA TESTA

      • Super jed, ki je lahko kot glavna jed in zraven postrežemo še prilogo ali pa kot prigrizek – finger food ali snack. Mi smo jih naredili za pobožične obiske in danes na Silvestrovo bodo na mizi, da se lažje kaj popije 😉

        POTREBUJEMO:

        • 2x listnato testo
        • 2-4 zrezke
        • sir
        • zelenjavo za praženje
        • smetana za kuhanje (gosta)
        • začimbe

        mafinpuran

        PRIPRAVA:

        Testo damo na pekač za mafine, ki ga prej premažemo z maslom al oljem. Pritisnemo v luknje s papirjem, ki je pod testom, da se ne naredijo luknje. Napolnimo z popečenim mesom, rirom, malo popečeno zelenjavo in smetano. Jaz sem naredila več različic. Nato jih pokrijemo z izrezanimi krogci iz drugega listnatega testa in jih zapremo, da ni nobene luknje in premažemo z jajcem.

        mafinbozicsnack

        Pečemo v pečici na cca. 200 stopinj cca. 15min – odvisno od pečice, testa in nadeva,…

        SREČNO in NJAMI praznovanje SILVESTROVEGA! <3 

Komentarji

comments

Comments are closed.