-
-
- POTREBUJEMO:
Bučke (rumene, zelene)
bela čebula
Sirni ali smetanovi namazi
kisla smetana
bučna semena
bučni cvetovi
koromač
sol
kurkuma
kajenski poper
oreščki (npr. pinjole)
Provensalska ali mediteranska zelišča-začimbe
bučno olje
parmezan
PRIPRAVA:
Bučke narežemo na rezine, dodamo obročke koromača jih začinimo s kurkumo, kajenskim poprom, Kotanyi provansalskimi zelišči in grobo soljo, premažemo z bučnim oljem (lahko dodamo tudi malo olivnega, da se bučke ne primejo na pekač) ter dodamo nasesekljane bučne cvetove in jih pečemo v pečici vsaj 10min. Nato jim dodamo malo parmezanskega sira, da se stopi-gratinira. Rezine popečenih in gratiniranih bučk nadevamo s kremnim namazom iz kremnega sira (fetaki, philadelphia, sirni smetanovi namazi,..) in kisle smetane, malo bučnega olja z dodanimi bučnimi semeni, ki jih lahko popečemo, zmeljemo ali jim dodamo še kakšne oreščke. Na ponvi popečemo čebulo in bučke, ki jih nato delno zmiksamo in dodamo v namaz. Po okusu še solimo ter dodamo začimbe, zelišča, bučne cvetove. Rezine popečenih bučk lahko nadevamo z namazom, jih nalagamo eno na drugo in nastane bučkina zloženka 🙂 Njami poletni tek želim*
NAMIG: Če želimo “mesno” različico pa priporočam, da se naredijo drobtine iz pršuta, tako da ga narežemo na zelo tanke rezine in koščke ter ga popečemo do hrustljavega. Potresemo jih lahko po vseh bučnih jedeh.
Recepte svežih jedi lahko spremlajte : #SVEŽFEST
- POTREBUJEMO:
-
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu