Priprava:
Posebej popečemo koščke slanine ali koščke Kranjske klobase do rjavo hrustljavega in zatem dodamo še sesekljano čebulo in česen. Premešamo vse skupaj, dodamo riž in pustimo, da “postekleni” (cca. 2 minutki). Zalijemo s pivom in premešamo. Ko alkohol izhlapi, postopno dodajamo še jušno osnovo ali vodo, ki ji dodamo jušno osnovo v gelu-kocki. Vmes mešamo. Po cca. 30min dodamo še riban parmezanski in chedar sir, začinimo (sol ni potrebno dodajat, ker sta slanina ter sir že dovolj slana) in mešamo tako dolgo, da se jed lepo poveže. Za svežino na koncu dodamo še sesekljana sveža zelišča (drobnjak, timijan, peteršilj,..), vmešamo košček masla in serviramo še vroče.
Namig: Recept je preizkusilo ogromno Maxi kupcev-strank in vsi so bili navdušeni. Priporočam to rižotko za vse ljubitelje riža, sira in piva 😉 Če vam pivo ne ustreza ga lahko nadomestite tudi z malo manjšo količino belega vina.
Pa njami tek želim***