LAZANJA FORTUNA

Sharing is caring!

    • Sestavine:

      1/2 x sveže lazanje (Eurospin)
      1 x mešana zelenjava – ratatui (čebula, bučke, melancane, paprika, paradižnik)
      2 x piščančji zrezek
      1 x žlica tartufate
      1 x smetana za kuhanje ali beshamel
      1 x parmezan

      Priprava:
      Tartufato vmešamo v smetano ali beshamel (mleko+moka, če nimamo ničesar doma). S smetano premažemo pekač, položimo lazanje in nato dodamo v naprej popečeno zelenjavo – ratatui in piščančji zrezek, ki ga narežemo na trakce ali koščke. Vse solimo oz. začinimo po okusu.

      IMG 6411

      Spet polijemo smetano in potresemo z parmezanom. Tako nadaljujemo dokler imamo sestavine! Na koncu naj bo list lazanje vredu prekrit s smetano in na debelo naribamo parmezan.

      IMG 6415

      Pečemo izmenično na 170-200 stopinj cca. 25-35 minut – odvisno od pečice.

      IMG 6422

      Za 2 oseb in pol zadostuje ta količina. Postrežemo z zeleno solato ali kitajskim zeljem.

      Pa dober tek*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.