-
-
- Kremne juhe je možno naredit na milijon načinov. Najlažje in najhitreje pripravljen način pa je, če že imamo jušno osnovo ali pa uporabimo kar kakšno kocko za juhe ter k izbrani zelenjavi dodamo še krompir, ki juho zgosti.
Tokrat kremna juhica s šparglji.
Potrebujemo:
čebula
strok česna
korenček
krompir
šparglji
jušna osnova ali kocka
sol, poper, kurkuma, mlet ingver
kisla smetana ali kokosovo mleko ali smetana za kuhanje,..
Priprava:
Vso zelenjavo narežemo na kocke-kose in jo popražimo na olivnem olju. Nekaj špargljev nato vzamemo iz posode, da ostanejo hrustljavi in lepe barve za postrežbo. Ostalo zalijemo z jušno osnovo ter po okusu dodamo začimbe. Kuhamo tako dolgo, da se krompir – najtrša zelenjava ne skuha. Zmiksamo z paličnim mešalnikom in po okusu dodamo smetano,… Premešamo in postrežemo s hrustjavimi šparglji, ki smo jih vzeli predćasno iz posode.
Jaz sem tokrat pekla tudi tudi kruh brez kvasa s šparglji (recept je med recepti za kruh, ampak tokrat sem namesto šunke dodala le malo prazene čebule in sol z zelišči) in ga postregla narezanega na kocke v juhi.
Pa dober tek želim*
- Kremne juhe je možno naredit na milijon načinov. Najlažje in najhitreje pripravljen način pa je, če že imamo jušno osnovo ali pa uporabimo kar kakšno kocko za juhe ter k izbrani zelenjavi dodamo še krompir, ki juho zgosti.
-
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu