KRAŠKA ROSE PAŠTA Z MELONAMI

Sharing is caring!

    •  Potrebujemo:
      • testenine (pljukance, svedre, fuže,..)
      • šarlotka
      • česen
      • kraški pršut
      • rose vino
      • pasirana paradižnikova omakca (pelati pasirani lahko tudi mešani z zelenjavo,..tokrat so Mercatorjeve omakce)
      • sveža bazilika in meta
      • sušen origano, mediteranske začimbe
      • kajenski poper
      • sladka smetana za kuhanje
      • feta sir
      • navadna melona (dinja)
      • različne melone
      • kuhampastomelone
      • Priprava: 
      • pastamelona1

      Koščke pršuta popečemo na sesekljani šarlotki in česnu, zalijemo z vinom in pustimo da alkohol izhlapi. Prelijemo s pelati – paradižnikovimi omakcami. Začinimo s svežo baziliko, meto, mediteranskimi začimbami, sol, kajenski poper ter zalijemo s smetano za kuhanje, ddodamo še koščke melone dinja in pustimo tako dolgo da se vse skupaj poveže v kremasto omakco.

      pastamelone2

      Nato vmešamo že v naprej aldente kuhane testenine. Skupaj pustimo na ognju še 2 minuti, da se pašta poenoti in okusi povežejo. Mi bomo tokrat postregli pašto z koščki oz. kroglicami sveže zelene melone, galije in malo feta sira ter s kozarcem hladnega rose vina. Činčin**

      Več info o melonah in svežih jedeh: #Mercator #FBSREČNASI 

    • VIDEO >> JAZ SEM MELONA

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.