-
- Potrebujemo:
- testenine (pljukance, svedre, fuže,..)
- šarlotka
- česen
- kraški pršut
- rose vino
- pasirana paradižnikova omakca (pelati pasirani lahko tudi mešani z zelenjavo,..tokrat so Mercatorjeve omakce)
- sveža bazilika in meta
- sušen origano, mediteranske začimbe
- kajenski poper
- sladka smetana za kuhanje
- feta sir
- navadna melona (dinja)
- različne melone
- Priprava:
Koščke pršuta popečemo na sesekljani šarlotki in česnu, zalijemo z vinom in pustimo da alkohol izhlapi. Prelijemo s pelati – paradižnikovimi omakcami. Začinimo s svežo baziliko, meto, mediteranskimi začimbami, sol, kajenski poper ter zalijemo s smetano za kuhanje, ddodamo še koščke melone dinja in pustimo tako dolgo da se vse skupaj poveže v kremasto omakco.
Nato vmešamo že v naprej aldente kuhane testenine. Skupaj pustimo na ognju še 2 minuti, da se pašta poenoti in okusi povežejo. Mi bomo tokrat postregli pašto z koščki oz. kroglicami sveže zelene melone, galije in malo feta sira ter s kozarcem hladnega rose vina. Činčin**
Več info o melonah in svežih jedeh: #Mercator #FBSREČNASI
- VIDEO >> JAZ SEM MELONA
- Potrebujemo:
POLETNA IZI KUHA/PEKA/PIJAČA s KOTANYI
Poletna izi srečna kuha/peka...