-
- Ta pašta se imenuje čudežna zato, ker so testenine popolnoma brez kalorij. Kraška pa se imenuje zato, ker smo naredili omakco s teranom in kraškim pršutom 😉
Za 1-2 osebi POTREBUJEMO:
4 rezine Kraškega pršuta
1 konzervo paradižnikove omake (jaz imam kuhane domače pelate in paradižnik delno spasirano v zmrzovalniku)
1dcl Terana
1 šalotko
2 stroka česna
žlico kaper
žlico narezanih suhih paradižnikov
olivno olje
parmezan
smetana za kuhanje (po okusu ali potrebi za kremnost omake)
jušna osnova, fond, zelenjavna kocka
PRIPRAVA:
Testenine dobro operemo s hladno vodo in jih kuhamo 3 minute v slani jušni osnovi. Dobro jih odcedimo in dodamo v omako.
Omako pa pripravimo enostavno in hitro. Na malo olivnega olja popečemo narezane koščke pršuta, dodamo sesekljano šalotko in česen. Pustimo 3 minutke, dodamo še suhe paradižnike in kapre ter prelijemo z vinom, pustimo da alkohol izhlapi. Nato dodamo še pelate oz. vam ljubo paradižnikovo omakco, premešamo, da se okusi pomešajo. Začinimo po okusu. Solit skoraj ni potrebno, kajti je pršut že slan in prav tako testenine. Priporočam origano, bazilika, lahko dodamo tudi malo sesekljanega rožmarina in malo kakšnih suhih mediteranskih začimb. Na koncu lahko zalijemo s smetano, da se naredi lepša kremnost omakce. Če je preveč vodeno, dodajte še malo parmezana za zgostitev ter primešajte testenine, ki jih pokuhate v omaki še vsaj nekaj minutk.
Zakaj bi jedli neokusno hrano, kadar se vitkamo ali postimo ? Rešitev je v čudežnih testeninah in srečnih receptih 😉 Če si želite preizkusiti čudežne testenine hitro klik na DARILO2 . Pa Čudežno Srečen tek vam želim 🙂
- Ta pašta se imenuje čudežna zato, ker so testenine popolnoma brez kalorij. Kraška pa se imenuje zato, ker smo naredili omakco s teranom in kraškim pršutom 😉
ARABSKA KUHINJA S KOTANYI
ARABSKA kuhinja na izi s Kotanyi. Probaj, ne bo ti žal 😉