• Ta pašta se imenuje čudežna zato, ker so testenine popolnoma brez kalorij. Kraška pa se imenuje zato, ker smo naredili omakco s teranom in kraškim pršutom 😉

      Za 1-2 osebi POTREBUJEMO:

      1 Čudežne testenine

      4 rezine Kraškega pršuta

      1 konzervo paradižnikove omake (jaz imam kuhane domače pelate in paradižnik delno spasirano v zmrzovalniku)

      1dcl Terana

      1 šalotko

      2 stroka česna

      žlico kaper

      žlico narezanih suhih paradižnikov

      olivno olje

      parmezan

      smetana za kuhanje (po okusu ali potrebi za kremnost omake)

      jušna osnova, fond, zelenjavna kocka

      PRIPRAVA:

      cudeztestenine

      Testenine dobro operemo s hladno vodo in jih kuhamo 3 minute v slani jušni osnovi. Dobro jih odcedimo in dodamo v omako.

      kraskaomaka

      Omako pa pripravimo enostavno in hitro. Na malo olivnega olja popečemo narezane koščke pršuta, dodamo sesekljano šalotko in česen. Pustimo 3 minutke, dodamo še suhe paradižnike in kapre ter prelijemo z vinom, pustimo da alkohol izhlapi. Nato dodamo še pelate oz. vam ljubo paradižnikovo omakco, premešamo, da se okusi pomešajo. Začinimo po okusu. Solit skoraj ni potrebno, kajti je pršut že slan in prav tako testenine. Priporočam origano, bazilika, lahko dodamo tudi malo sesekljanega rožmarina in malo kakšnih suhih mediteranskih začimb. Na koncu lahko zalijemo s smetano, da se naredi lepša kremnost omakce. Če je preveč vodeno, dodajte še malo parmezana za zgostitev ter primešajte testenine, ki jih pokuhate v omaki še vsaj nekaj minutk.

      cudeznetestenine

      Zakaj bi jedli neokusno hrano, kadar se vitkamo ali postimo ? Rešitev je v čudežnih testeninah in srečnih receptih 😉 Če si želite preizkusiti čudežne testenine hitro klik na DARILO2Pa Čudežno Srečen tek vam želim 🙂

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki