-
- Potrebujemo:
- 1 konzervo čičerike (lahko jo skuhate tudi sami)
- 1 večji strok nasesekljanega česna (lahko tudi v prahu)
- 1/2 soka limone
- začimbe ( po okusu lahko dodamo sol, poper, kumina v prahu, muškatni orešček, čili ali kajenski poper,..)
- nekaj žlic vode v kateri je bila čičerika
Priprava:
Čičeriko odcedimo, dodamo česen, sok limone, začimbe po okusu ter nekaj žlic tekočine, ki je ostala od čičerike. Zmiksamo v mešalniku (multipraktik, blender, mikser, ročni ali palični mešalec,..) in dodajamo tekočino do željene gostote,.. P.s. jaz včasih dodam še malo popečenih mandljev ali pinjol ali pa svež koriander,.. Humus si lahko dodelate sami, po lastnem okusu. Če ste na kakšnem “postu” vam priporočam zraven svežo zelenjavo, ki jo namakate v humus ali pa da spečete domačKRUH brez bele moke in brez kvasa.
Dober tek**
P.s. recept je nastal v sodelovanju z ORIFLAME wellness
Če ste oboževalci čičerike si oglejte še recept PISANA SOLATA .
- Potrebujemo:
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu