-
-
- Sestavine:
1 x 500g ali več govedine (bočnik, plečka, rebra,..)
2 x jedilna žlica VEGETA
10 x baby korenčkov in 3 velike
2 x strok česna
2 x kos petešilj
1 x kos sesekljan peteršilj za serviranje
1 x kos bela kost brez mozga (če je v kosu govedine že kost je ne potrebujemo dodatno)
1 x jedilna žlica zdrob
1 x jajce
1 x moka – predlagam pirino navadnoNavodila za pripravo:
Prerežemo čebulo na polovico in jo damo v veliko posodo za juho in jo popečemo po delu, kjer je prerezana.
Dodamo peteršilj, česen, kost, velike korene ter govedino. Goveja juha se imenuje zato, ker je iz govedine – ne pa iz zelenjave ali kosti, zato dajte več govedine kot zelenjave! Dolijemo mrzlo vodo, da je vse dobro prekrito. Kuhamo počasi na skoraj najmanjšem ognju dokler juha ne zavre. Takrat po vrhu juhe poberemo peno in jo odstranimo, tako da je juha čista in na najmanjšem ognju kuhamo naprej. Dodamo 2 veliki žlici vegete, če je ne marate lahko juho le solite ali dodate svoje začimbe. Juha se po navadi kuha cca. 3-4 ure zelooo počasi, da je čista in lepe barve ter da je govedina na koncu mehka, a ne razpada.
Vse precedimo in v čisto juho prikuhamo vlivance ali ribance (kot na sliki). Vlivanci so moka, sol in jajce ter počasi vlivamo v vrelo juho. Ribanci pa zdrob, moka, jajce in sol ter naribamo na krožnik in počasi tresemo v vrelo juho.
Ob zakuhi dodamo v juho še mlade korenčke, da se zmehčajo in ne razkuhajo ter ob serviranju potresemo s sesekljanim peteršilom.
Domače, enostavno in doooobrooo:) Pa dober tek*
- Sestavine:
-
POLETNI RECEPTI s KOTANYI
Poletni enostavni recepti s Kotanyi