FRIKA PO SREČNO #posočje #slofest

Sharing is caring!

      • Frika je jed iz posočja in jo v večini pripravljajo kar v ponvi. Krompir prej malo pokuhajo in potem spečejo in zalijejo z jajcem. Jaz pa sem malo osrečila tale osnovni recept 😉

        POTREBUJEMO:

        krompir

        jajce

        smetana za kuhanje

        sir Tolminc

        slanina in/ali salama in/ali čebula

        FRIKA1

        PRIPRAVA:

        Na majhnih koščkih slanine ali čebule ali salame popečemo na olju narezan-nariban krompir “čips”. Jajce in smetano zmešamo skupaj, dodamo riban sir in prelijemo že pečen krompir. Lahko dodamo še sveža zelišča ali začimbe po okusu. Jaz sem dodala malo čilija in svežega drobnjaka. Pečemo kot “palačinko-omleto” na obeh straneh in nato postrežemo. Tokrat sem postregla s skutinim namazom z bučnim oljem in semeni.

        FRIKAPECICA

        NAMIG: Vse skupaj pa lahko pečemo tudi v pečici, podobno kot musako ali lazanjo. Na pekač položimo peki papir in nalagamo krompir-čips in dodajamo skutin nadev, salame, sir in vse zalijemo z jajcem, ki ji vmešamo smetano,.. Uporabimo lahko skoraj vse kar imamo doma 😉 Pečemo v pečici cca. 1 uro.

        Pa srečen tek vam želim, Tamara

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.