Sestavine:
1 x cesarecce/fuži testenine (cca. 150g na osebo)
1 x šparglji (1 pest narezanih na osebo)
1 x slanina-panceta ali sušen dimljen pršut/šunka ( pest narezana na trakce/koščke)
1 x tartufata (1 žlica na osebo)
1 x smetana za kuhanje (za 1 osebo cca. 150g)
1 x parmezan (majhna pest sveže ribanega parmezana na osebo)
Priprava:
V vreli vodi skuhamo testenine al dente (1-2min manj kot piše na embalaži testenin, ker se potem še pokuha vse skupaj v omaki vsaj 1-2minuti). Zadnji 2 minute damo v vodo s testeninami še šparglje, ki jih nato narežemo in dodamo že hrustljavo popečeni slanini/pršutu. Zalijemo s smetano za kuhanje in za gostoto vanj naribamo parmezan. Solit ni potrebno, kajti sta slanina in parmezan že dovolj slana. Lahko popramo in vse skupaj premešamo. Spodaj je še video priprava.
Dodamo kuhane testenine in nekaj žlic tartufate. Vse skupaj premešamo in pustimo na kuhalniku še kakšno minuto, da se okusi pomešajo in se pašta poveže v eno 🙂
Pa še video priprava, da vidite kako je to res enostavno in hitro pripravljena jed >>