CARBONARA po moje

Testenine: 

1x Testenine – 100-150g na osebo
1x sol
1x bazilika (sesekljana – sveža ali zamrznjena,..)

1 x mali korenček

Testenine kuhamo v vreli vodi, ki ji dodamo sol (žlica vegete ali jušna osnova) in malo sesekljane bazilike ter korenček narezan na kose, ki doda špagetom le piko na i v okusu. Kuhamo jih od 5-7 minut ali več (upoštevajte navodila na embalaži). Predlagam, da jih kuhate 1 minuto manj kot piše v navodilih in jih takrat poskusite, da jih ne prekuhate. Naj bodo bolj aldente kot ne, kajti jih boste potem še malo pokuhali zraven omake, če jo boste delali! Odcedite in jih polijete z malo dobrega olivnega olja (lahko tudi z aromo česna). Tako kuhane testenine so super za aglio olio ali carbonaro brez smetane, ker imajo super okus že zaradi kuhanja v “jušni osnovi”.

IMG 5843

Omaka Carbonara: 

1x slanina ali panceta narezana na kocke
1x olivno olje
1x smetana za kuhanje (priporočam Hoferjevo ali Eurospin, ker je nesladka in zelo gosta, zato je ni treba gostit in jo imamo lahko tudi odprto dlje časa v hladilniku ter jo uporabljamo v večini jedeh)
1x strok česna narezan na tanke rezine
2x jajčni rumenjak
1x poper in sol
1x parmezan

Česen damo v vroče olivno olje in takoj ko malo potemni ga vzamemo iz ponve!

*če ste se odločili za Carbonaro brez smetane dodajte 1-2 krat več olivnega olja, da ne bodo potem testenine presuhe!

IMG 6788

S tem pridobimo olje z okusom po česnu, ki doda dodatno aromo jedi. Nato dodamo slanino-panceto in jo zapečemo do željenega (jaz imam rada malo hrustljavo).

*če ste se odločili za dodatek smetane jo zdaj dodate in vredu premešajte, da se navzame okusa česnovega olja in slanine. V primeru, da imate kakšno smetano za kuhanje, ki je bolj tekoča ji lahko dodate nariban parmezan in se bo omaka zgostila. Dodamo testenine, solimo, popramo in premešamo, da je vsak špaget-testenina prevlečena z olivnim oljem ali smetanovo omako, nato pa dodamo rumenjake in res hitro premešamo ter takoj serviramo!

IMG 6793

*Previdni bodite pri dosoljevanju, kajti je že slanina slana! Jaz včasih sploh ne dosolim, kajti dodam raje še sveže riban parmezan, ki zadostuje!

Pa dober tek*****

Carbonara na izi na 101 način: KLIK

Komentarji

comments

Comments are closed.