BUČNA SREČNA JUHCA

Sharing is caring!

 Potrebujemo:

Olivno olje

Buče (Hokaido, maslena, muškatna,..)

sladek krompir

bučke (rumene, zelene)

čebula

česen

feferoni

bučni cvetovi

bučno olje

kokosova smetana/mleko

belo vino

kurkuma

kajenski poper

timijan

rožmarin

juhebuca

Priprava:

Na olivnem olju popečemo sesekljan česen in feferone+čebulo+narezane buče (ni jih potrebno lupiti, samo semena izluščimo) + bučke + sladek krompir in ko zadiši, malo zalijemo z vinom (na 1liter juhe pol dcl). Ko alkohol izhlapi dodamo jušno osnovo ali vodo, začimbe in zelišča ter kuhamo dokler se buča ne zmehča. Zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo kokosovo mleko ter malo bučnega olja in bučne cvetove. Rada imam kot dodatek še popečena bučna semena in pinjole.

Priporočam, degustacija v Maxiju je bila zelo uspešna, vsi so želeli še 😉

Pa njami tek želim***

Recept bučnih juh na izi : BUČNE JUHE

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.