Potrebujemo:
Olivno olje
Buče (Hokaido, maslena, muškatna,..)
sladek krompir
bučke (rumene, zelene)
čebula
česen
feferoni
bučni cvetovi
bučno olje
kokosova smetana/mleko
belo vino
kurkuma
kajenski poper
timijan
rožmarin
Priprava:
Na olivnem olju popečemo sesekljan česen in feferone+čebulo+narezane buče (ni jih potrebno lupiti, samo semena izluščimo) + bučke + sladek krompir in ko zadiši, malo zalijemo z vinom (na 1liter juhe pol dcl). Ko alkohol izhlapi dodamo jušno osnovo ali vodo, začimbe in zelišča ter kuhamo dokler se buča ne zmehča. Zmiksamo s paličnim mešalnikom, dodamo kokosovo mleko ter malo bučnega olja in bučne cvetove. Rada imam kot dodatek še popečena bučna semena in pinjole.
Priporočam, degustacija v Maxiju je bila zelo uspešna, vsi so želeli še 😉
Pa njami tek želim***
Recept bučnih juh na izi : BUČNE JUHE