BUCATINI S TUNO PO “MOŠKO”

    • SESTAVINE za 3-4osebe:

      Čebula (1 šarlotka ali 2 mladi čebuli)

      Česen (strok sesekljanega ali pa čajna žlica zamrznjenega česna Eurospin)

      Zelenjava, ki jo imate doma (šparglji, paprika, bučke, korenček,..)

      Majhna konzerva ali tertapak pasiranih ali polpasiranih pelatov-paradižnkova omaka

      2 konzervi tune v olivnem olju

      1 konzerva tune Rio mare za pašto aglio olio e peperoncino

      1 Bucatini ali bavete ali špageti

      Parmezan v kosu (priporočam Regiano)

       PRIPRAVA:

      Česen in čebulo popražmo na olivnem olju, nato dodamo še na majhne koščke narezano ostalo zelenjavo (lahko tudi brez, če je nimate doma,..). Popečemo cca. 3-5 minut (odvisno od trdote zelenjave) ter dodamo še konzerve s tuno. Nato popečemo vse skupaj 1 minutko in prelijemo s pasiranimi ali pol pasiranimi pelati-paradižnikovo omako, dodamo lahko tudi žlico smetane in naribamo parmezan. Pustimo na ognju in mešamo še nekaj minutk, da se sestavine povežejo.

      P.s. V primeru, da imate otroke, delajte recept brez pekoče tune ali pa jo dodajte čist na koncu, da prej že postrežete otrokom in pekočo tuno šele nato vmešajte v preostanek omake! Jedi ni potrebno začiniti in soliti, ker je tuna že dovolj slana in Rio mare pekoča tuna doda piko na i, ki je namesto začimb!

       

      bucatini s tuno na izi

      Testenine skuhajte po navodili na embalaži (1 minuto preden jih po navodilih morate vzeti iz vode jih probajte, da ne bodo še pretrde ali pa da jih ne razkuhate!), jih odcedite in prelijete z malo olivnega olja ter premešajte, da se ne zlepijo. Nato jih previdno primešamo v omako, da je enakomern razporejena na vsakem bucatiniju ter postrežemo s sveže ribanim parmezanom.

      Ta jed je končana v 10 minutah! Enostavno in zelo dobro! Dober tek!

      Tukaj pa je še ena možnost hitre priprave testenin s tuno po “moško”: http://www.srecna.si/index.php/testeninske-jedi/57-srecni-recepti/testeninske-jedi/116-spageti-tuna-na-brzino

Komentarji

comments

Comments are closed.