BIO SVEDRI V PARADIŽNIKOVI OMAKCI

    • Sestavine:

      1 x Bio svedri Hofer
      1 x paradižniki, pelati, konzerva (konzerva češnjevi paradižniki Eurospin je simpatična izbira, če nimamo zmrznjene paradižnikove domače omakce od poletja)
      5 x strok česna
      1 x olivno olje
      1 x parmezan (Reggiano ali Grana padano zorjen 16 mes. Eurospin)
      1 x začimbe (origano, bazilika, sol, poper)

      Priprava:

      Testenine: kuhamo 1 ali 2 minuti manj kot piše na embalaži v slani vreli vodi, ki ji dodamo ščepec bazilike.
      Precedimo in dodamo v omako, kjer kuhamo še dodatnih nekaj minut, da se jed poenoti!
      Omaka: V olivnem olju na hitro popečemo 5 strokov stisnjenega česna in ga nato polovico vzamemo ven ter dodamo omako iz paradižnikov ali paradižnike ter kuhamo, dušimo tako dolgo, da je lepe rdeče barve, lepe gostote in da koščki paradižnika skoraj popolnoma razpadejo.
      Nato dodamo malo origana, popra in parmezana.
      IMG 6674
      Preden solite probajte omako, ker je možno da sol zaradi parmezana ne bo potrebna – sploh, če imate male otroke!

      IMG 6676

      V primeru, da potrebujete meso ali kakšen dodatek, vam predlagam:
      1. s česnom na olivnem olju popečete malo pancete ali slanine in nato zalijete z paradižnikovo omako ali pa
      2. s česnom na olivnem olju popečete konzervo tune in nato dodate paradižnikovo omakco.

      Možnosti nadgrajevanja je ogromno, ampak včasih nam paše čisto enostavna paradižnikova pašta, postrežena z ogromno sveže ribanega parmezana in potresena s svežo baziliko.

      IMG 6683

      Zraven pa nikakor ne pozabite pripravit zelene solate ali motovilca za naše zdravje!

      PA DOBER TEK**

Komentarji

comments

Comments are closed.