•  POTREBUJEMO:

      -ješprenj

      -bučka

      -chilli

      -gobice šitake

      -maslo

      -olivno olje, sol poper, kurkuma, peteršilj, mleta paprika, drobnjak, timijan

      -kisla smetana

      -pršut

      PRIPRAVA: 

      Ješprenj skuhamo, tako da je na ugriz mehek, vendar še lahko okusimo neko strukturo (ni pacast oz. razmočen). Med tem pa na olivnem olju popečemo na kocke narezan pršut ali slanino (po želji). Pršut postavimo v skledo in v posodi, kjer smo ga pekli, popečemo še na majhne kocke narezano bučko. V kozico postavimo maslo. Na trakce narežemo gobice šitake in jih na hitro poširamo v maslu. Ko so lepo mehke jih odcedimo in dodamo bučkam, kjer vse skupaj na hitro popečemo nato pa začinimo, dodamo kurkumo, mleto papriko. Na drobne kockice sesekljamo chilli (brez semen) in ga dodamo v ponev. Dodamo odcejen ješprenj in zalijemo z 2 žlicami vode v kateri se je kuhal. Na hitro povremo, dodamo sesekljan peteršilj, timijan in drobnjak. Postrežemo tako, da ješprenoto posujemo s popečenim pršutom in kislo smetano (lahko jo postrežemo kot čvrst žličnik, ali pa jo z žlico dobro premešamo, da postane tekoča in polijemo po ješprenoti).

      Pa dober tek** Več o Alenu lahko preberete v blogu: ALEN MasterChefSLO

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki