Navodila za pripravo:
V posodo presejemo moko in ji dodamo pecilni prašek in sol ter nalijemo 5 žlic hladne vode. Dodamo kosmiče-koščke hladnega masla, jajce in vse skupaj na hitro ugnetemo v gladko testo.
Oblikujemo hlebček, pokrijemo s prozorno folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Zeljni nadev: na čebuli prepraženemu zelju dodamo popraženo narezano panceto ali slanino, parmezan in začimbe (poper, česen, muškatni oreh, rdeča paprika v prahu,..) ter na koncu vmešamo še jajce. Prepražimo in pomešamo.
Testo razporedimo po pekaču, nanj naložimo nadev, prelijemo s smetano za kuhanje in po vrhu naribamo še parmezan. Vse skupaj pečemo pri 180 °C cca. 45 minut.
Popečeno zelje s čebulo, parmezanom in slanino je ena najboljših kombinacij. To pito bodo jedli tudi tisti, ki sicer zelja ne marajo.
Lahko jo postrežemo kot predjed, jed, prigrizek ali kot prilogo.
Pa dober tek*
MINI ZELJNE PITE IZ LISTNATEGA TESTA: http://www.srecna.si/index.php/snack-finger-food/70-srecni-recepti/snack-finger-food/405-mini-zeljne-pite-iz-listnatega-testa