-
- Sestavine:
- 1 x česen
- 1 x čebula
- 1 x ščepec soli + poper
- 1 x rdeča paprika
- 1 x parmezan
- 2 x jajci
- 1 x muškatni orešček
- 200 x dag moke
- 150 x dag masla
- 1 x ščepec pecilnega praška
- 1/2 x kg kislo zelje
- 1 x panceta ali slanina
- 1 x smetana za kuhanje
Navodila za pripravo:
V posodo presejemo moko in ji dodamo pecilni prašek in sol ter nalijemo 5 žlic hladne vode. Dodamo kosmiče-koščke hladnega masla, jajce in vse skupaj na hitro ugnetemo v gladko testo.
Oblikujemo hlebček, pokrijemo s prozorno folijo in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Zeljni nadev: na čebuli prepraženemu zelju dodamo popraženo narezano panceto ali slanino, parmezan in začimbe (poper, česen, muškatni oreh, rdeča paprika v prahu,..) ter na koncu vmešamo še jajce. Prepražimo in pomešamo.Testo razporedimo po pekaču, nanj naložimo nadev, prelijemo s smetano za kuhanje in po vrhu naribamo še parmezan. Vse skupaj pečemo pri 180 °C cca. 45 minut.
Popečeno zelje s čebulo, parmezanom in slanino je ena najboljših kombinacij. To pito bodo jedli tudi tisti, ki sicer zelja ne marajo.
Lahko jo postrežemo kot predjed, jed, prigrizek ali kot prilogo.Pa dober tek*
MINI ZELJNE PITE IZ LISTNATEGA TESTA: https://www.srecna.siindex.php/snack-finger-food/70-srecni-recepti/snack-finger-food/405-mini-zeljne-pite-iz-listnatega-testa
BABIČIN “D” GOLAŽ
BABIČIN "D" GOLAŽ Nisem mislila...