Za svinjske marinirane zrezke v bučnem olju na izi potrebujemo:

*Bučno olje (priporočam Kocbek)

*Strok ali 2 nasesekljanega česna

*1-2 mladi čebuli

*sol, poper, kajenski poper, paprika in česen v prahu ali kar mešanica začimb za grill kotanyi ali kocka za omako za pečenko Maggi ali Knor

*1 dcl belega ali rose vina

SV ZREZKI SILVO

PRIPRAVA:

Zrezke operemo, osušimo in prelijemo oz. premažemo z bučnim oljem. Zrezke nato mariniramo v hladilniku in čez kakšno uro ali več jih na vroči ponvi na hitropopečemo. Dodamo še sesekljan strok česna in nato dodamo še začimbe ali pa kocko za omako, popečemo 1-2 minutki in zalijemo z vinom ter pustimo, da se izloči alkohol. V drugi ponvi na hitro popražimo oz. karameliziramo mlado čebuloter jo nato postrežemo na zrezkih.

P.S. Če želimo več omakce lahko dodamo še vodo, začimbe, malo smetane za zgostitev ali pa zgostimo kar z moko.

Mi smo imeli za prilogo popražen riž na mladi čebuli in potem skuhan v vodi s kurkumo in soljo.

Moj dragi zmore ta enostaven a okusen recept, pa vi? 😉

DOBER TEK*

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki