SESTAVINE:
PRIPRAVA na izi:
Meso začinimo in ga prelijemo z olivnim oljem ter pustimo vsaj 1 dan v hladilniku v neprodušni posodi, da se marinira. Nato ga popečemo v kosu na vroči ponvi. Ko je lepo zapečen iz vseh strani ga narežemo na medaljone, ki so znotraj še sočni in roza barve. Dodamo smetano za kuhanje in tartufato z jurčki ali šampinjoni ter premešamo. Lahko še “do-začinimo” po okusu ali pa dodamo le malo sveže ribanega parmezana, ki omako “do-soli” in zgosti.
P.s. lahko pa popražimo malo sesekljane čebule in svežih gobic, dodamo žlico ali dve tartufate in zalijemo s smetano in začinimo (sol, poper, parmezan). Malonaravne omakce je že od pečenja mesa, ki jo z narezanimi medaljoni primešamo smetanovo gobovi omakci, da se okusi pomešajo!
Postrežemo lahko z kruhovo rolado na izi: http://srecna.si/index.php/kruh/71-srecni-recepti/kruh/334-kruhova-rolada-ali-cmok
Tukaj pa je recept za svinjski file pripravljen v testu: http://www.srecna.si/index.php/glavne-jedi/mesne-jedi/54-srecni-recepti/glavne-jedi/mesne-jedi/339-svinjski-file-v-testu
Pa dober tek želim*