SVEŽINA POLETNE ZELENJAVE S PIŠČANČKOM

SESTAVINE in PRIPRAVA

KUSKUS s curyem

Kuskus + sol + rumena mešanica začimb curry Kotanyi + vrela voda (glej navodila na embalaži za razmerje voda:kuskus) = premešaš in pustiš nekaj minut pokrito preden postrežeš.

PIŠČANČEK S POLETNO ZELENJAVO

Koščki piščančjih prsi

mlada sladka čebula

paprika

paradižnik (češnjev ali narezan v grozdu)

ingver (v prahu ali nariban svež)

kisla smetana

rumen curry

sol, kajenski poper

piščanec kuskus

Piščančje koščke solimo, popramo in dodamo malo curry začimb, popečemo na olivnem olju ter postopno dodajamo: najprej čebulo, popečemo vse skupaj, nato dodamo papriko in na konču še paradižnik. Dodamo žličko ingverja in premešamo ter pokrijemo, da se naredi malo naravne omakce. Tik pred koncem pečenja-dušenja dodamo nekaj žlic kisle smetane, ki poveže jed v celoto ter postrežemo s kuskusom.

piščanec z ingverjem in zelenjavo

Okusno, sveže, poletno in najboljše je to, da je enostavno, hitro in je jed, ki jo zmore pripravit vsak!

ŽELIMO VAM SVEŽI TEK*

Komentarji

comments

Comments are closed.