SESTAVINE in PRIPRAVA
KUSKUS s curyem
Kuskus + sol + rumena mešanica začimb curry Kotanyi + vrela voda (glej navodila na embalaži za razmerje voda:kuskus) = premešaš in pustiš nekaj minut pokrito preden postrežeš.
PIŠČANČEK S POLETNO ZELENJAVO
Koščki piščančjih prsi
mlada sladka čebula
paprika
paradižnik (češnjev ali narezan v grozdu)
ingver (v prahu ali nariban svež)
kisla smetana
rumen curry
sol, kajenski poper
Piščančje koščke solimo, popramo in dodamo malo curry začimb, popečemo na olivnem olju ter postopno dodajamo: najprej čebulo, popečemo vse skupaj, nato dodamo papriko in na konču še paradižnik. Dodamo žličko ingverja in premešamo ter pokrijemo, da se naredi malo naravne omakce. Tik pred koncem pečenja-dušenja dodamo nekaj žlic kisle smetane, ki poveže jed v celoto ter postrežemo s kuskusom.
Okusno, sveže, poletno in najboljše je to, da je enostavno, hitro in je jed, ki jo zmore pripravit vsak!
ŽELIMO VAM SVEŽI TEK*