SREČNO MEDENI PIŠČANČJI FILETI

  •  Marinada:
    • 1-2 mala žlica česna v prahu
    • 10 žlic olivnega olja
    • 5 žlic medu
    • 5 žlic gorčice
    • 2 žlici gorčičnih semen
    • sok polovice male limone

    Potrebujemo še:

    • 600g piščančja prsa-fileti
    • sol, poper
    • mala čebula
    • mali koromač
    • kotanyimed

    Priprava:

    Čebulo in koromač narežemo na obroče in naložimo na dno pekača. Polijemo z malo olivnega olja in damo v pečico za nekaj minut, da pozlati, nato nanj naložimo piščančje filete, ki smo jih že začinili s soljo in poprom. Pripravimo marinado in jo premažemo-prelijemo po mesu. Preostalo marinado lahko dodamo čez 20-30 min peke v pokritem pekaču na 200 stopinj celzija. Nato pečemo še brez pokrova približno 20min oziroma tako dolgo, da se meso prepeče in zapeče, a še vedno mora ostati sočno!

    • medenifileti

    p.s. Na ta način lahko pripravimo tudi ostale dele piščančjega mesa. Postrežemo lahko na solati, rukoli ali pa z riževo ali krompirjevo prilogo.

    Kako smo pripravili to jed si lahko ogledate tudi v videu arhiva oddaje Dobro jutro: http://srecna.si/index.php/o-nas/mediji/11-reference/mediji-o-nas/447-sredino-dobro-jutro-z-mojco-mavec

    Medeni tek vam želim**

Komentarji

comments

Comments are closed.