- Marinada:
- 1-2 mala žlica česna v prahu
- 10 žlic olivnega olja
- 5 žlic medu
- 5 žlic gorčice
- 2 žlici gorčičnih semen
- sok polovice male limone
Potrebujemo še:
Priprava:
Čebulo in koromač narežemo na obroče in naložimo na dno pekača. Polijemo z malo olivnega olja in damo v pečico za nekaj minut, da pozlati, nato nanj naložimo piščančje filete, ki smo jih že začinili s soljo in poprom. Pripravimo marinado in jo premažemo-prelijemo po mesu. Preostalo marinado lahko dodamo čez 20-30 min peke v pokritem pekaču na 200 stopinj celzija. Nato pečemo še brez pokrova približno 20min oziroma tako dolgo, da se meso prepeče in zapeče, a še vedno mora ostati sočno!
p.s. Na ta način lahko pripravimo tudi ostale dele piščančjega mesa. Postrežemo lahko na solati, rukoli ali pa z riževo ali krompirjevo prilogo.
Kako smo pripravili to jed si lahko ogledate tudi v videu arhiva oddaje Dobro jutro: https://www.srecna.siindex.php/o-nas/mediji/11-reference/mediji-o-nas/447-sredino-dobro-jutro-z-mojco-mavec
Medeni tek vam želim**
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu