-
- Potrebujemo:
krompir (vijoličen, sladek, navaden)
svež rožmarin
sol
bel poper
provansalske začimbe Kotanyi
jajce
moko (po potrebi)
Priprava:
Najprej krompirje olupimo in jih naribamo v posodo. Posolimo in če spustijo preveč vode jo odlijemo. Dodamo še začimbe in vmešamo 1 jajce ali več, odvisno od količine krompirja. Na malo olivnega ali kokosovega olja pečemo “polpetke” oz. rostije. Vmes jih malo potisnemo k dno, da se hitreje prepečejo in zapečejo. To je lahko zajtrk, prigrizek ali priloga k glavni jedi.
Namig: V “maso” lahko dodamo še trakce pršuta ali pancete, čebulo, suhe paradižnike, tartufato,…
Več svežih idej in receptov : #SVEŽFEST
- Potrebujemo:
TOSKANSKI STEAK z NJOKI
TOSKANSKI STEAK Z NJOKI s KOTANYI