Potrebujemo:
krompir,
vijolični krompir
sladek krompir,
sveža zelišča,
bolonjeze omako (na čebuli, česnu, korenčku, zeleni popečena panceta ali pršut ter mleto meso, zalito z vinom in paradižnikovo omako)
bešamel,
mozzarelo ali mešan riban sir za gratiniranjeI in/ali parmezan
Priprava:
Krompir narežete na tanke rezine podobne čipsu. Pekač za mafine namažite z maslom ali oljem. Nalagate zloženko: rezina krompirja + bolonjeze + bešamel + svež origano-bazilika + parmezan in tako več plasti do roba. Na koncu naj bo bešamel s sirom za gratiniranje. Lahko dodate različno zelenjavo ali pa kakšno nemesno omako (npr. s tuno ali le paradižnikovo omako z baziliko),.. Priporočamo še plast listov špinače in bazilike, ki osvežijo zloženko ter popestrijo barvitost jedi. Pečete cca. 30min na 180-200 stopinj celzija – odvisno od pečice in velikosti pekača ter krompirja.
Pa dober tek želim 😉
Več svežih idej in receptov : #SVEŽFEST