SESTAVINE ZA IZI MASALO:

pripravek pasta Masala (Tika masala omakco ali pasto dobite v Slo v Leclerku, Merkatorju, občasno v Lidlu,..)

čebula

paradižnikova omakca

kokosovo mleko

piščančji koščki

jogurt ali jogurtova smetana

(po okusu dodamo še ingver, koriander, sol, kajenski poper,..)

 PRIPRAVA na izi:

Popražimo čebulo in popečemo rahlo soljene piščančje koščke, nato dodamo pasto za masalo in popražimo vse skupaj, da se okusi povežejo in da dišavnice, začimbe zadišijo. Zalijemo s paradižnikovo omako, dodamo še dodatne začimbe po okusu in zalijemo s kokosovim mlekom. Kuhamo vsaj 10min in nato postrežemo z malo jogurta ali kisle smetane ter z rižem ali kuskusem ali indijskim kruhom nan ali bageto s česnom,…

TIKA MASALA

 BREZ PRIPRAVKA MASALA pa potrebujemo:

česen

ingver

koriander

paradižnikova omaka (delno pasirana)

chilli

paradižnikova mezga-v tubi

kokosovo mleko

limonin sok

(jaz imam iz spice marketa v Turčiji vedno začimbo masala)

sol, poper

PRIPRAVA:

Popečemo česen in čebulo ter dodamo marinirane piščančje koščke (ščep ribanega ali v prahu ingverja, sol, kajenski poper, koriander, chili, črn poper, cca. 2 cm paradižnikova mezga in masalo) ter jih popečemo in podušimo vse skupaj. Zalijemo s paradižnikovo omako, malo kokosovega mleka ter dodamo še začimbe po okusu. Kuhamo vsaj 20min in za piko na i ob koncu dodamo še jogurt ali kislo smetano ter malo limoninega soka. Postrežemo z rižem ali kuskusem kuhanim s kurkumo,..ali pa postrežemo s kruhom Nan ali česnovimi bagetami.

TIKA MASALA FINISH

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki