SESTAVINE ZA IZI MASALO:
pripravek pasta Masala (Tika masala omakco ali pasto dobite v Slo v Leclerku, Merkatorju, občasno v Lidlu,..)
čebula
paradižnikova omakca
kokosovo mleko
piščančji koščki
jogurt ali jogurtova smetana
(po okusu dodamo še ingver, koriander, sol, kajenski poper,..)
PRIPRAVA na izi:
Popražimo čebulo in popečemo rahlo soljene piščančje koščke, nato dodamo pasto za masalo in popražimo vse skupaj, da se okusi povežejo in da dišavnice, začimbe zadišijo. Zalijemo s paradižnikovo omako, dodamo še dodatne začimbe po okusu in zalijemo s kokosovim mlekom. Kuhamo vsaj 10min in nato postrežemo z malo jogurta ali kisle smetane ter z rižem ali kuskusem ali indijskim kruhom nan ali bageto s česnom,…
BREZ PRIPRAVKA MASALA pa potrebujemo:
česen
ingver
koriander
paradižnikova omaka (delno pasirana)
chilli
paradižnikova mezga-v tubi
kokosovo mleko
limonin sok
(jaz imam iz spice marketa v Turčiji vedno začimbo masala)
sol, poper
PRIPRAVA:
Popečemo česen in čebulo ter dodamo marinirane piščančje koščke (ščep ribanega ali v prahu ingverja, sol, kajenski poper, koriander, chili, črn poper, cca. 2 cm paradižnikova mezga in masalo) ter jih popečemo in podušimo vse skupaj. Zalijemo s paradižnikovo omako, malo kokosovega mleka ter dodamo še začimbe po okusu. Kuhamo vsaj 20min in za piko na i ob koncu dodamo še jogurt ali kislo smetano ter malo limoninega soka. Postrežemo z rižem ali kuskusem kuhanim s kurkumo,..ali pa postrežemo s kruhom Nan ali česnovimi bagetami.