-
- Sataraš lahko pripravimo na več načinov in z ogromno različne zelenjave. Jaz z veseljem dodam k čebuli, paradižniku in papriki še bučke, melancane, šparglje, pršut ali panceto in česen ter smetano,.. Zato delim z vami še moji 2 “verziji” sataraša 🙂
POTREBUJEMO:
- barvne paprike (rumena, zelena, oranžna, rdeča)
- jajca
- feferoni (pekoči, polpekoči, sladki)
- belo čebulo – srebrnjak
- česen
- mini češnjeve paradižnike
- pršut
- kisla smetana
- smetana za kuhanje (sladka)
- sol
- poper
- sveža bazilika, meta in origano
- mediteranske začimbe s soljo v mlinčku Kotanyi
PRIPRAVA:
Na olivnem olju popečemu na drobno narezano belo čebulo in sesekljan strok česna, nato dodamo še na kocke narezano barvno papriko in sesekljane feferone. Popečemo vse skupaj in dodamo še nekaj češnjevih paradižnikov, da spustijo sok in se spremeni v “omakco”. Medtem pripravimo stepena jajca s sladko in kislo smetano, svežimi zelišči, začimbami in soljo. Prelijemo pečeno zelenjavo in premešamo. Rahlo mešamo med pečenjem, da se ne prime na posodo. Pečemo do željene zapečenosti, ampak pazimo, da se jajca ne izsušijo. Postrežemo s sveže sesekljanimi zelišči, svežo barvno papriko ali s popečenimi drobtinami iz pršuta. Njami tek za dobro jutro ali za malico, dober tek za kosilo ali večerjo 😉
PRIPRAVA SATARAŠA IN DOJENČKOVEGA OBROKA V ENEM:
Lahko pa pripravimo 2 v 1, če imamo dojenčka, ki mu uvajamo gosto prehrano (po 10 mesecu). V naprej skuhamo testenine in dodamo malo pečenega stepenega jajca (to naredim brez olja), dodamo malo olivnega olja in zmiksamo.
Nato damo paradižnike v vrelo vodo za nekaj minut, da jih lažje olupimo in zmiksamo skupaj s svežo baziliko v omakco. Otroku postrežemo, za nas pa iz preostale paradižnikove omakce naredimo sataraš 🙂 Najprej popečemo s česnom malo češnjevih paradižnikov. Nato jih odstranimo in popečemo čebulo, česen, barvne paprike in dodamo preostanek paradižnikove omake ter vmešamo zmes iz jajc, kisle in sladke smetane, solimo, popramo in dodamo sveža zelišča.
Na sredino rada dodam jajce na oko in postrežem s prej popečenimi mini paradižnički, parmezanom, sotiranimi šparglji in svežo baziliko 🙂
Pa njami poletni tek vam želim 🙂
#Mercator #video #Maximarket #Svežfest
- Sataraš lahko pripravimo na več načinov in z ogromno različne zelenjave. Jaz z veseljem dodam k čebuli, paradižniku in papriki še bučke, melancane, šparglje, pršut ali panceto in česen ter smetano,.. Zato delim z vami še moji 2 “verziji” sataraša 🙂
IDEJE HITRA KUHNA po balkansko s KOTANYI
Hitra kuhna s Kotanyi po balkanskem navdihu