ROUGETTE & MEDITERANSKI KROMPIRČEK

    • Sestavine: 
      • 1 x krompir za pečenje
      • 1 x sol in poper
      • 1 x mešanica mediteranskih zelišč in začimb Kotanyi
      • 1 x Rougette

      Navodila za pripravo: 

      Krompirček narežemo na koščke (lahko neolupljen mlad krompir ali za pečenje z tanko lupino – drugače ga olupimo).
      V pekač damo krompirček, rožmarin, timijan, sol, poper(lahko še kakšna druga zelišča po okusu, jaz vedno dodammešanico mediteranskih ali Italjanskih zelišča ali začimb Kotanyi) in olivno olje.
      Pečemo cca. 1 uro na cca. 200 stopinj (odvisno od pečice in krompirja).
      Sir Rougette lahko kupite v vseh boljše založenih marketih z različnimi dodatki. Tokrat sem postregla sir z česnom, ki se je odlično povezal z mediteranskim krompirčkom.
      Peka je enostavna: odvijemo, pustimo v leseni posodici, ki je zraven ali pa lahko damo v kakšno glineno posodo ter pečemo cca. 15 minut in nato zgornji del (kot na sliki) obrnemo navzven in pečemo še dokler ni skorja lepo pečena.
      Polijemo po krompirčku ali krompir namakamo vanj.

      P.s V Rougette lahko namakamo tudi popečeno meso ali zelenjavo,.. Priporočam za druženje s prijatelji namesto fondija. 
      Pa dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.