PURANJI MEDALJONI Z ZELENJAVO, JABOLKOM IN INGVERJEM

Sestavine:

1 x puranje stegno – medaljoni, zrezki
1 x ingver
1 x jabolko
1 x paradižnik
1 x barvna paprika
1 x čebula
1 x strok česna
1 x korenček
1 x bučka
1 x kajenski poper, sol
1 x kisla smetana

IMG 5271

Priprava:

Olupimo in narežemo zelenjavo ter meso, ki ga začinimo po okusu. Na olivcu popražimo čebul in česen, dodamo meso, ga popečemo in nato še preostalo zelenjavo. Naribamo ingver in jabolko ter premešamo.

IMG 5274

Dušimo in pečemo na malem ognju dokler ni meso mehko, kuhano oz. pečeno. Omaka se med dušenjem naredi naravno brez vseh dodatkov ali zgoščevanja. Na koncu za piko na i dodamo še nekaj žlic kisle smetane in vse skupaj le premešamo ter postrežemo.
Za prilogo vam predlagam bio ali polnozrnati kuskus (Leclerk, Merkator, DM), ki je hitro končan in je zelo okusen. Jaz dodam še malo kvinoje ali amaranta in vse skupaj premešamo.

IMG 5281

Ta jed je super, polnovredna in predvsem zdrava različica zelo okusnega obroka za otroke, nosečnice in večino diet.
Bolnikom abdomna predlagam, da ne pražijo na olju, ampak vse skupaj le dušijo v lastnem soku.
Vse ostalo je po receptu! Alergikom na mleko pa predlagam menjavo kisle smetane s kokosovim mlekom ali kakšno soyino smetano za kuhanje,..
P.s. če imate doma otroke, ki ne smejo videt v jedi kosov zelenjave, predlagam, da meso vzamete iz ponve, zelenjavo z omako pa spasirate z paličnim mešalnikom.

OKUSEN ZDRAV TEK VAM ŽELIM***

Komentarji

comments

Comments are closed.