Sestavine:
1 x kg različnega puranjega mesa
1 x kos mreža
3 x kos različen poper
1 x mešanica začimb
1 x krompir za pečenje
1 x sladka in kisla smetana
1 x kocka za omako
Navodila za pripravo:
V mrežico naravno ali iz špage zavijemo različno meso purana (stegno, krača, prsa – zrezki) nasolimo, popramo (cel poper različne barve) lahko dodamo še različne začimbe po okusu.
Polijemo z vročim maslom in olivnim oljem ter dodamo na kose narezan krompir za pečenje ter mu dodamo nekaj strokov česna in na velike kose narezano čebulo ter potresemo z kocko za omako za pečenko (ali kakšno drugo po okusu).
Pečemo cca. 2 uri na 200 stopinj in med tem pridno zalivamo z vodo-juho in malo vina. Proti koncu naredimo omako od pečenke in ji dodamo malo kisle in malo sladke smetane ter česen in zelišča po okusu in polijemo po krompirju ter še malo zapečemo.
Super praznična jed za tiste, ki ne marajo mrežne svinjske pečenke, ki jo opisujem v naslednjem receptu.
Hvala vam za glasove. Če vas zanima kakšen napotek več, pa mi lahko pišete na moji FB strani.
Pa dober tek*