Sestavine:
svinjski zrezki (kupite kakšne zrezke, ki so narezani na tanko in pripravljeni za hitro pripravo)
šampanjec ali penina ali peneče vino
smetana za kuhanje
šparglji
mlada čebula, srebrnak
knor ali maggi kocka za pečenko
sol, poper
Priprava:
Zrezke solimo in popramo ter jih na hitro popečemo na olivnem olju, da dobijo barvo. Nato dodamo čebulo – podušimo, nato dodamo še narezane šparglje in jih vmešamo v jed. Kocko za omako zdrobimo po zrezkih in zalijemo z deci penine. Počakamo minutko ali dve, da alkohol izhlapi in vmešamo še smetano za kuhanje. Premešamo in do-začinimo po okusu.
Zraven lahko postrežemo polnjen mlad krompir iz pečice.
Če nimamo časa za polnjen krompir, pa lahko na hitro za prilogo popečemo kakšne njoke ali svaljke iz zmrzovalnika ali pripravimo kuskus ali polento, priloge, ki so gotove v 5 minutah. Seveda pa ne pozabite zraven postrečt deci penine*
Pa dober tek želim***