SVINJSKI KOTLETI in ŠIROKI REZANCI z gorčico in semeni

Sestavine: 

4 x svinjski kotleti ali svinjski zrezki LIDL
1 x česen
1 x široki rezanci
1 x gorčica s semeni
1 x belo vino
1 x naravna omaka od pečenja ali kocka maggi za govejo pečenko

1x kapre

1 x sol, poper

IMG 6832

Priprava:

Meso malo solimo in popramo ter natremo z česnom in po eni strani z gorčico, ki vsebuje gorčična semena.
Pustimo v hladilniku vsaj 1 uro in nato na olivnem olju popečemo najprej stran s česnom in nato še obrnemo na gorčično stran.

IMG 6836

Ko je lepo zapečeno zalijemo z malo belega ali rdečega vina in pustimo da alkohol izhlapi, nato dodamo omako ali kocko in zalijemo z malo vroče vode. Pokrijemo, da se omaka zgosti in poveže z zrezki ter dodamo poljubno količino kaper, ki jih pomešamo v omakco in pustimo na ognju le še kakšno minutko. Zrezke ali kotlete z malo omake s kaprami vzamemo iz ponve.

svkapre

V preostalo omako dodamo kuhane in precejene široke rezance-testenine. Premešamo in na kratko pokuhamo, da se enakomerno preobleče v omako vsaka testenina.

IMG 6837

Potem lahko damo v to isto ponev z ostanki omake še zelenjavo in jo na hitro podušimo, zalijemo z malo vode in ji nato dodamo malo že pripravljenih testenin in okusna jed za otroka ali kot priloga je prav tako končana.

IMG 6846

Pa dober tek***

Komentarji

comments

Comments are closed.