POLNJENI PARADIŽNIKI v spremljavi s pašteto z bučnim oljem

POTREBUJEMO:

kuskus

čebula

paprika

paradižnik

Kotanyi začimbe: kurkuma, ingver, sol, poper, mediteranska sušena zelišča v mlinčku

sir za gratiniranje ali parmezan

voda, vino, smetana za kuhanje ali sladka ali kokosovo mleko

polnjeni paradižniki kuskus

1. PRIPRAVA NADEVA:

Paradižnike izdolbemo kot prikazuje spodnja slikca, čebulo in papriko narežemo na majhne koščke. Zelenjavo popražimo na olivnem ali sončničnem olju (najprej ćebula, nato dodamo papriko in na koncu še notranjost izdolbenega paradižnika). Dodamo še sol, poper (lahko kajenski), kurkumo, sušena zelišča in ščepec ingverja v prahu. Popražimo še vse skupaj in dodamo lonček (za 4 paradižnike cca. 150ml) kuskusa in zalijemo z mešanico tekočin (150ml vode + cca. 100 ml belega vina in smetane/kokosovega mleka), dodamo še sol po okusu in premešamo, pokrijemo in pustimo na majhnem ognju 5 min. Vmes premešamo, da se ne prime na ponev.

polnjeni paradižniki

2. PEKA PARADIŽNIKOV

Paradižnike napolnimo z zelenjavnim kuskusom in nanj naribamo parmezan ali kakšen sir za gratiniranje. Pod sir lahko dodamo kakšen list sveže bazilike in pečemo v pečici brez paradižnikovega pokrova cca. 15 min na 180 stopinj. Nato gratinirane paradižnike pokrijemo in pečemo še cca. 5 minut (lahko tudi na višji temperaturi).

polnjeni paradižniki finish

Tokrat sem postregla jed kot prigrizek v spremljavi s

3. PAŠTETO Z BUČNIM OLJEM KOCBEK IN Z NJIHOVIMI BUČNIMI SEMENI 

V multipraktiku zmeljemo kar imamo na razpolago: npr. ostanke pečenega piščanca + popraženo čebulo + topljen sir + philadelphio + kislo smetano + bučno olje, za mazljivost lahko dodamo še malo sončničnega ali olivnega olja + začimbe po okusu – sol, poper) in potresemo z mletimi ali celimi bučnimi semeni. Zraven postrežemo še sveže pečene: PIRINE MAFINČKE , bučno olje Kocbek ter za nazdravit Zlato Radgonsko penino 😉

Polnjeniminiparadiznicki

Podobno lahko pripravite tudi mini češnjeve paradižničke 😉

Komentarji

comments

Comments are closed.