POLNJENE GRILL PAPRIKE

    •  SESTAVINE:
      1. Paprike
      2. feta sir
      3. sirni namaz (softcheese, smetanov namaz, lahko je z zelišči ali pa dodamo sveže sesekljana zelišča,..)
      4. rdeča čebula + sesekljan česen
      5. olivno olje
      6. mediteranske začimbe v mlinčku Kotanyi
      7. groba sol ( super je z zelišči )
      8. balzamični kis v spreju

      polnjene grill paprike

      PRIPRAVA;

      Paprike očistimo – odstranimo pecelj in semena in jih malo popečemo na grillu-žaru,. Nato jih napolnimo z mešanico sirnega-smetanovega namaza in zelišč(svežih zelišč (bazilika, timijan, rožmarin, origano,..) ter Kotanyi začimb. Feta sirnarežemo na podolgovate kose s katerimi najlažje potisnemo žlico namaza v notranjost paprike. Prelijemo z olivnim oljem, dodamo obročke rdeče čebule in potresemo s česnom in grobo soljo z zelišči + mediteranske začimbe v mlinčku, ki dodajo piko na i! Pečemo (žar, grill, ponev, pečica,..) tako dolgo, da so zunaj lepo pečene in notranjost je stopljena. S sprejem nanesemo balzamičen kis in še pečemo nekaj minut. Res njamiiii poletna jed, ki je lahko kot prigrizek, glavna jed ali kot priloga drugim žar jedem.

      P.S. Če vam kaj paprik ostane jih ohladimo in zrežemo ter dodamo rdečo čebulo, paradižnik in prelijemo z dobrim bučnim oljem Kocbek in kakšnim vam ljubimkisom in okusna, zdrava večerje je tukaj 😉

      Pa dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.