• Meni se poleti večkrat “zalušta” testeninskih jedi (hladnih ali toplih pašt,..) in manjkrat težkega mesa kot npr. pozimi. Glede nato, da se pri kuhi testenin (bodisi domačih ali kupljenih) vedno zakalkuliram in skuham preveč, sem našla super rešitev za jed, ki je super za drug dan ali pa za večerjo, kjer se lahko te testenine res dobro porabijo 🙂 Pri nas namreč ničesar ne mečemo vstran! #reciklažazarnaizi

    Tokrat sem naredila enostavna mesna nabodala s slanino, čebulo in papriko. Spekla sem jih kar na žar ponvi in začinila s Kotanyi mešanico za žar, ki je meni osebno zelo ljuba in je primerna za uporabo na izi tudi za vse tiste, ki niste tako vešči v kuhinji kot kuharski mojstri. Včasih dodam tudi le njihovo dimljeno papriko v prahu, sol in kajenski poper. V ponev sem poleg mesa dodala še mlado čebulo, papriko in nekaj špargljev. Zelenjavo sem nato vmešala k včerajšnim hladnim testeninam, ki sem jih imela v hladilniku. Dodala sem malo kisle smetane, majoneze, začimb Kotanyi morska sol z zelišči in z ingverjem ter češnjev paradižnik ter sesekljana sveža zelišča. Lahko dodate tudi malo gorčice, semena, česen in čebulo v prahu, svežo zelenjavo,..

    Zelo njami, hladno topel, hitro pripravljen poletni obrok 🙂 Pa srečen tek vam želim**

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki