PIŠČANJI PAPRIKAŠ PO AFRIŠKO

  • POTREBUJEMO:
  • 1 lovorjev list
  • 1 rožmarin
  • 1 timijan
  • 2 stroka česna
  • 1 sol in poper
  • 1 kokosovo olje
  • 3-4 čebule
  • 1 žafranika
  • 1 paradižnikova mezga
  • 1 kg piščančje krače
  • 3 jedilna žlica sladka paprika v prahu
  • 2 jedilna žlica masala
  • 2 dcl suho belo vino

paprikastep

PRIPRAVA:

Na kokosovem olju popražimo ogromno čebule in 2 stroka stisnjenega česna. Dodamo mali ščepec timijan, rožmarin in žafraniko ter 1 lovorjev list. Nato stisnemo še cca. 10cm paradižnikove mezge in vse skupaj premešamo ter dodamo piščančje krače (spodnji del hrustanec in koža se odstrani, da je lepa čista kost za katero lahko primemo), ki smo jih že v naprej solili, poprali in potresli z kajenskim poprom ter rdečo papriko. Prav tako dodamo še malo rdeče paprike in 2 žlici masale in zalijemo z 1-2dl suhim belim vinom in vodo, da so krače skoraj pokrite. Kuhamo cca. 30-50minut, dokler krače niso kuhane in čebula ni že skoraj razpadla. Ven poberemo krače in lovorjev list ter omako malo zmiksamo z oaličnim mešalnikom (ne preveč, kajti malo še vedno mora ostati majhnih delcev čebule).

Postrežemo s pire krompirjem, z kruhom NAN ali česnovimi ali zeliščnimi bagetami.

Želim vam, da to jed poskusite in si na koncu obližete prste 😉

Komentarji

comments

Comments are closed.