Sestavine:
4 x piščančji zrezki
1 x smetana za kuhanje Hofer
1 x sol, poper, kurkuma ali curry Kotanyi (ker ima bolj svež in manj pekoč okus kot Maestro)
1 x strok česna
1 x pest pražene čebule Kotanyi, Gea, Leclerk
1 x sir (edamec, tilstir, … riban sir za pizzo,..)
Priprava:
Začinjene zrezke pečemo na obeh straneh in med tem dodamo en strok stisnjenega česna, nato zalijemo z jušno osnovo ali vodo ali kakšno naravno omakco pečenke, če je ostala od prejšnih dni.
Nato primešamo smetano in dodamo pest pražene čebule, ki bo dodala jedi gostoto in dodaten okus. Začinimo s prahom currya ali kurkume ter dosolimo in popramo po okusu.
Ko se vse skupaj premeša v lepo gosto omako-jed damo v pekač, prekrijemo s sirom in v pečici pečemo na 220-250 stopinj približno 10 min, oziroma tako dolgo, da se sir stopi in malo zapeče.
Zelo dobra kremasta jed, piščančji zrezki kar razpadajo v ustih,… Jed je za vse okuse!
p.s. Jedi pa ne priporočam bolnikom abdomna – sploh ne, če imate problem z žolčem ali pa če ste na dieti do lepšega stasa, kajti ta jed ima ogromno nasičenih maščob in polnomastnega mleka,…
Če želimo, da je obrok malo bolj “zdrav” dodajmo kakšno na pari kuhano zelenjavo ali pa vsaj solato za predjed!
PA NJAMI TEK! ***