Sestavine:
Piščančji zrezki (narezani na trakce)
3-5 strokov sesekljanega česna
olivno olje
domača kislo-sladka smetana Flis
sol, poper
1 x kocka Knorr ali Maggi za omako goveje pečenke ali domača omaka, ki nam je ostala od jedi
2 veliki žlici belega vina
Taglietele – rezanci Eurospin špinačni in navadni
1 pest špinačnih listov
Priprava:
Rezance skuhamo v vreli slani vodi, z žlico mešanice začimb aglio olio – peperoncino in jih odcedimo. Prelijemo z dobrim olivnim oljem, da se ne zlepijo.
Popečemo piščančje trakce, ki smo jih solili, poprali in v ponev z olivnim oljem dodali še česen in tik preden zalijemo še popražimo skupaj s pestjo špinačnih listov.
Zalijemo z mešanico smetane, omake za pečenko, malo vina in tople vode.
Vse skupaj kuhamo še nekaj minut, da se jed poveže v eno ter ji na koncu za 2 minutki dodamo še rezance.
Premešamo in postrežemo s sveže ribanim parmezanom.