PIŠČANČJI REZANCI GRATINIRANI V PEČICI by MIŠA MARGAN

Sharing is caring!

Sestavine:
Šampinijončke – ali lisičke (aktualne gobe) 150 g
Čebulo
sladko smetano za kuho 250 ml
Knorr omako za piščanca z gobicami
sir 30 g (ribanega sira)
Piščančji file (400 g )

Priprava:

Piščančja prsa narežemo na dolge trakove in jih položimo v posodo za peko.
V tem času v vrelo vodo vržemo šampijončke. Jih vzamemo iz vode in jih narežemo na kose.
Čebulo popražimo na sončničnem olju in dodamo narezne šampinjone ter vse skupaj podušimo za nekaj minutk.
Nato jih dodamo v posodo, kamor smo pred tem položili meso.
Vse skupaj prelijemo s sladko smetano za kuho z dodano omako (knorr).
Po vrhu potrosimo nariban sir in damo v pečico na 200 stopinj, za 30 minut.

Pa dober tek*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.