PIŠČANČJI KOŠČKI IN RIŽ PO EVRONEZIJSKO

Sharing is caring!

Sestavine:

1 x piščančja prsa narezana na koščke
1 x teryaki ali soya omaka
1 x polmastni-poltrdi sir (edamec, livada, tilstir,..)
1 x bučka
1 x paprika zelena in rdeča
1 x poper
1 x riž (jaz imam mešanico belega in divjega)

Priprava:

Riž skuhamo po navodilih na embalaži. Ko je kuhan mu dodamo sojino ali terijaki omako po okusu in premešamo.

IMG 6803

Meso narežemo na koščke in ga mariniramo v soyini ali terijaki omaki. Narežemo papriko in bučke (lahko izberete tudi kakšno drugo zelenjavo, ki jo imate doma).

IMG 6806IMG 6804

Na olivnem olju popečemo zelenjavo in meso ter dodamo sir, da se poveže z jedjo – raztopi in vmeša v jed.
Po okusu še popramo in zalijemo še malo z terijaki ali sojo in jed je končana. Soli ne potrebujemo, ker sta omaka in sir dovolj slana!

IMG 6808

Pa dober tek*

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.