PIŠČANČJA BEDRA S PENINO in KUSKUS S ŠPARGLJI

Sestavine:

šparglji

kuskus

mlada čebula

penina ali peneče vino ali šampanjec

smetana za kuhanje

sol, poper, kajenski poper in ingver v prahu

Piščančja bedra s šampanjcem

Priprava: 

Puranja bedra začinimo s kajenskim poprom, soljo in popečemo na olivnem olju z kocko masla barbecue Meggle, da je lepe barve in okusa. Nato dodamo narezano čebulo in malo podušimo, ščepec ingverja v prahu (lahko tudi svežega naribamo ali pa damo en majhen košček in ga na koncu umaknemo iz ponve). zalijemo z deci penine, pustimo minutko da alkohol izhlapi. Zalijemo še s smetano za kuhanje in zraven lahko dodamo še kakšno žlico kisle smetane. Po okusu lahko še dosolimo ali začinimo (kajenski poper je pekoč zato pazite da e pretiravate, če imate otroke!). P.s. Omako lahko tudi zalivamo s penino ali jušno osnovo in smetano za gostitev. Kuhamo tako dolgo, da so bedrca lepo prepečena a ne presuha in jih postrežemo z omakco! Med tem skuhamo kuskus po navodilih na embalaži (vrela voda , sol, kuskus). Na olivnem olju popečemo mlado čebulo in šparglje kamor potem primešamo kuskus in ga premešamo in vse skupaj še na hitro popečemo. Njami***

Dober tek in na zdravje s penino ***

Komentarji

comments

Comments are closed.