1 x polenta instant (1 oseba cca. 1dcl polente)
2-3 x voda in mleko
1 x zelena in rdeča paprika
1 x paradižnik
2-3 x mlada čebula
1 x mala žlica balzamičnega kisa
1 x parmezan ali riban sir
1 x sol in poper
Priprava:
Na olivnem olju popečemo čebulo, nato dodamo papriko in paradižnik, solimo in popramo in na koncu“pošpricamo” z res malo balzamičnega kisa, da se barva paprike ne obarva pretemno! Pustimo da kis izhlapi in vmešamo ( ali že v naprej kuhano, ali pa dodamo polento in tekočino ter vse skupaj skuhamo, da se polenta zgosti-skuha) polento.
Zeloooo okusno, zdravo kosilo, ki je priporočljivo tudi za “diete” ali bolnike abdomna. V primeru, da imate kolitis ali žolčne kamne pa predlagam, da to jed pripravite brez pečenja na olju! Zelenjavo in meso “popečemo oz. podušimo” v lastnem soku ali pa pripravimo na sopari ter vmešamo v polento kuhano na slani oz. začinjeni vodi! Na koncu prelijemo s hladnim olivnim oljem in potresemo s svežim parmezanom.
Pa dober in zdrav tek želim*