• Sestavine: 

   1 x polenta instant (1 oseba cca. 1dcl polente)
   2-3 x voda in mleko
   1 x zelena in rdeča paprika
   1 x paradižnik
   2-3 x mlada čebula
   1 x mala žlica balzamičnega kisa
   1 x parmezan ali riban sir
   1 x sol in poper

   Priprava: 

   Na olivnem olju popečemo čebulo, nato dodamo papriko in paradižnik, solimo in popramo in na koncu“pošpricamo” z res malo balzamičnega kisa, da se barva paprike ne obarva pretemno! Pustimo da kis izhlapi in vmešamo ( ali že v naprej kuhano, ali pa dodamo polento in tekočino ter vse skupaj skuhamo, da se polenta zgosti-skuha) polento.

   • *Polento kuhamo po navodilih. V vrelo mešanico soljene vode in mleka počasi vmešamo polento (razmerje je 1:3, če želimo kremasto mehkejšo polento). Lahko jo postrežemo tako da jo damo v kakšen modelček, da se “strdi” ali pa kar mehkejšo še vročo (kot na sliki). Jaz med kuhanjem dodam še maslo (lahko zeliščno) in nariban parmezan ali riban sir in tokrat smo dodali še zelenjavo!
   • *Če postrežete zraven še svežo solatko je to lahkocelotno kosilo. V primeru, da si pa želite nekaj mesa pa predlagam na žaru ali v žar ponvi popečen puranji zrezek ali medaljone fileta puric, katerim med pečenjem dodamo še malo mlade čebule in vse skupaj postrežemo. Začinite po lastnem okusu.

   IMG 4730

   Zeloooo okusno, zdravo kosilo, ki je priporočljivo tudi za “diete” ali bolnike abdomna. V primeru, da imate kolitis ali žolčne kamne pa predlagam, da to jed pripravite brez pečenja na olju! Zelenjavo in meso “popečemo oz. podušimo” v lastnem soku ali pa pripravimo na sopari ter vmešamo v polento kuhano na slani oz. začinjeni vodi! Na koncu prelijemo s hladnim olivnim oljem in potresemo s svežim parmezanom.

   Pa dober in zdrav tek želim*

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki