Perutninski zrezki v curryevi omakci in pire s šparglji

Sharing is caring!

Sestavine:

Piščančji ali puranji zrezki

šparglji

smetana za kuhanje in kokosovo mleko

rumen curry v prahu (ali kurkuma in ingver v prahu)

krompir

maslo ali margarina

mleko

kisla smetana (predlagam jogurtovo ali light, da je bolj tekoča)

sol, poper

 

Priprava:

Krompir olupimo, narežemo in ga skuhamo v slani vodi skupaj z nekaj šparglji. 3 minute pred koncem dodamo še nekaj špargljev, ki jih potem narežemo na majhne koščke, da okrasimo pire krompir. Krompirju in prekuhanim špargljem dodamo kislo smetano, mleko, maslo ali margarino in vredu premečkamo ali zmiksamo – po okusu.

pire in meso s šparglji

Zrezke solimo in popramo ter na hitro popečemo na olivnem ali kokosovem olju. Nato dodamo šparglje in jih le minutko popečemo z zrezki, nato zalijemo z mešanico smetane in kokosovega mleka ter dodamo začimbe za rumen curry – premešamo in pustimo na ognju, da se omaka poveže z zrezki. Če je omakca premalo gosta ji lahko dodamo še parmezan, da jo zgostimo.

 

Njami špargljeva kombinacija jedi 🙂 Pa dober tek**

 

P.s. na glavni slikci je tris. Zraven že zgoraj opisanih jedi, je še polnjen goveji zrezek v gorčično-vinski omakci : RECEPT

Komentarji

comments

Sharing is caring!

Comments are closed.