Sestavine:
Piščančji ali puranji zrezki
šparglji
smetana za kuhanje in kokosovo mleko
rumen curry v prahu (ali kurkuma in ingver v prahu)
krompir
maslo ali margarina
mleko
kisla smetana (predlagam jogurtovo ali light, da je bolj tekoča)
sol, poper
Priprava:
Krompir olupimo, narežemo in ga skuhamo v slani vodi skupaj z nekaj šparglji. 3 minute pred koncem dodamo še nekaj špargljev, ki jih potem narežemo na majhne koščke, da okrasimo pire krompir. Krompirju in prekuhanim špargljem dodamo kislo smetano, mleko, maslo ali margarino in vredu premečkamo ali zmiksamo – po okusu.
Zrezke solimo in popramo ter na hitro popečemo na olivnem ali kokosovem olju. Nato dodamo šparglje in jih le minutko popečemo z zrezki, nato zalijemo z mešanico smetane in kokosovega mleka ter dodamo začimbe za rumen curry – premešamo in pustimo na ognju, da se omaka poveže z zrezki. Če je omakca premalo gosta ji lahko dodamo še parmezan, da jo zgostimo.
Njami špargljeva kombinacija jedi 🙂 Pa dober tek**
P.s. na glavni slikci je tris. Zraven že zgoraj opisanih jedi, je še polnjen goveji zrezek v gorčično-vinski omakci : RECEPT