To je takšna super “poletna” jed, ki jo najraje pečem kar na terasi ali na morju v električni posodi oz. pizzopeku 🙂 Jed je zelo enostavna za pripravit in jo zmore vsak.

SESTAVINE:

piščančji kosi (bedra, ribsi, prsa,..)

krompir v kosih

zelenjava ( po želji: čebula, paprika, bučke, melancani, paradižnik )

sveža zelišča (po želji: bazilika, origano,..)

sol, poper Kotanyi v mlinčku (po želji tudi druge vam ljube začimbe)

vino

kisla smetana

pecetin

PRIPRAVA:

V električno (pizzopek) ali večjo ponev damo začinjeno piščančje meso in krompir ter olivno olje (lahko še košček masla) in popečemo na hitro, zalijemo s pol deci belega vina, nakar dodamo še vso zelenjavo, razen paradižnika, ki ga dodamo 5 minut pred koncem pečenja. Vse solimo in popramo ali dodamo kakšno mešanico začimb Kotanyi (za krompir, piščanca, žar,..). Priporočam, da pečemo počasi na majhnem “ognju”, da bo piščanec prepečen in krompir popečen. Zelenjava bo naredila le piko na i, ker se spremeni v neke vrste omako, ki poveže jed skupaj. Pri serviranju lahko dodate malo kisle smetane, ki se lepo poveže s okusi.

Pa dober tek**

Želiš dostopati do zadnjih objav in biti na tekočem? Sledi nam na Instagramu!

Sorodni članki