PASIRANA ŠPINAČA in PIRE

    • ŠPINAČA: 

      1 x špinača (zamrznjena v kockah Eurospin ali Bofrost ali sveža)
      1 x smetana za kuhanje – po okusu
      1 x žlica kisla smetana
      1 x belo vino
      1 x česen in šarlotka

      Najprej na olivnem olju popražimo nasesekljano šarlotko in česen, dodamo špinačo. Ko se poduši vse skupaj, solimo, popramo in dodamo ščep muškatnega oreščka. Nato zalijemo z malo belega vina in pustimo da alkohol izhlapi, nato dodamo v vodo zmešano smetano za kuhanje, tako da je pokrita špinača. Ko je kuhano, zmiksamo z paličnim mešalnikom in še dodamo začimbe po okusu in vmešamo žlico kisle smetane.

      PIRE KROMPIR:

      2 x velik korenček
      3 x velik krompir
      1 x zelena
      1 x žlica becel
      1 x mleko
      1 x žlica kisla smetana
      1 x sol, muškatni orešček

      IMG 5195

      Sestavine damo v mrzlo soljeno vodo. Skuhamo do mehkega, odcedimo in zmiksamo z mešalnikom za smetano ali pa ročno. Postrežemo s špinačo in jajčkom. V primeru, da zraven naredimo še losos pa priporočam pire krompir brez zelene in korenčka, ker ima že vse ostalo ogromno okusa in bi bilo po mojem mnenju drugače že preveč “kičasto”.

      špinača silvo 1

       

      ŠPINAČA NA HITRO za 3-4osebe:

      8-10 kock špinače zamrznjene Eurospin

      1 čajna žlička narezanega česna zamrznjenega Eurospin

      2 jušni žlici belega vina

      1/2 dcl smetane za kuhanje

      1 čajna žlica Vegete ali 1 jušna kocka

      voda

      Na žlici olivnega olja popražite česen, da zadiši, dodate kocke špinače in počasi kuhate-pražite, da se skoraj vse odtali, nato zalijemo z vinom in če 2 minuti dodamo vegeto, smetano in vodo, da se špinača prekrije. Kuhamo cca. 5-10min, da se jed poveže, nato jo z paličnim mešalnikom zmiksamo do željene gostote,…

      PIRE KROMPIR NA HITRO:

      Olupljen krompir narežemo na majhne kose in ga skupaj z žlico česna (Eurospin narezan zamrznjen) skuhamo v slani vodi do mehkega. Odcedimo in dodamo žlico masla, ščepec soli, malo mleka in zmiksamo z mešalnikom ali ročno.

      Zraven špinače za spremembo paše tudi jajce na oko in hrenovka, ki jo popečemo na olivnem olju cca. 3 minutke.

      Dobro, enostavno in hitro kosilo za celotno družino, ki jo zmore pripraviti vsak!

      Pa dober tek*

      Špinača po moževo: http://www.srecna.si/index.php/srecna-kulinarika/ideje-nasveti/30-kulinarika/ideje-nasveti/221-kosilo-na-izi-oz-po-mosko

      Losos s špinačo: http://www.srecna.si/index.php/glavne-jedi/ribje-morske-jedi/56-srecni-recepti/glavne-jedi/ribje-morske-jedi/104-losos-po-moje

Komentarji

comments

Comments are closed.