NJOKI & DIVJAČINSKI GOLAŽ

Sestavine: 

1 x njoki
1 x parmezan
1 x divjačina (srna, divji prašič, jelen,…)
1 x mešanica začimb za divjačino (sol, kajenski poper, paprika, črn poper, česen, čebula, lovorov list, timijan, malo mlete kumine,..)

1 x zelenjava (vse kar srna rada je se lahko doda v tak golaž)

1 x paradižnikova mezga (tuba, potrebujemo le nekaj cm paste)

1 x deci ali po okusu več rdečega vina

P.s. Če delamo količino za 4 osebe damo 1kg mesa in 1 kg čebule z ostalo zelenjavo, sadje naj bo le kot dodatek in pika na i!

 

Navodila za pripravo: 

Na čebuli popražimo in nato še podušimo divjačino (na male koščke narezano npr. stegno srne ipd..) dodamo različno zelenjavo (korenček, zelena, por,..ostalo po okusu)  in sadje (npr. kutina, brusnice,..) ter začimbe.
Nato dodamo paradižnikovo mezgo in zalijemo z rdečim vinom ter vodo in dušimo dokler se ne razkuha zelenjava (lahko jo spasiramo) in potem kuhamo naprej in počakamo, da je še divjačina popolnoma kuhana-mehka. Kuhamo cca. 2 uri ali več – odvisno od količine in starosti mesa,..
Med tem skuhamo njoke v slanem kropu in jih precedimo ter zmešamo z divjačinsko omako na minimalnem ognju še 2 minuti, da se jed poveže.

Postrežemo s sveže naribanim parmezanom, brusnično marmelado, kislo smetano,…

Pa dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.