Mesne kroglice/čufti v paradižnikovi omakci #izi

 SESTAVINE:

  • 1 paket čevapčičev (perutninski ali goveji ali mešani,..)
  • 1-2 šarlotka (čebula)
  • 1-2 stroka česna
  • 1 konzerva omakce iz češnjevih paradižnikov
  • 1 steklenica paradižnikove omakce-mezge (lahko tudi z dodatki zelenjave)
  • sveža bazilika, origano ali Kotanyi mlinček mediteranskih začimb
  • Kotanyi začimbe kajenski poper, črn poper, sol
  • Mozzarela (v kosu za pizzo Lidl,..)

PRIPRAVA:

Iz čevapov naredimo kroglice (lahko majhne – polovica čevapa ali večje iz celega).Popečemo na olivnem olju in dodamo sesekljano čebulo-šarlotko in česen. Vse skupaj podušimo in dodamo omake. Zmešamo in začinimo po okusu ter kuhamo tako dolgo, da se jed med seboj poveže in se meso do sredine “pokuha” (manjše so kroglice, prej je končano).

kroglice v paradižnikovi omaki

Nato po površini dodamo mozzarelo in damo za cca. 10 min v pečico na 250 stopinj, da se sir stopi.

špageti z omako z mesnimi kroglicami

Postrežemo s špageti kot Američani (spageti with meatballs) ali pa naredimo omakco brez mozzarele kot za čufte in postrežemo s pire krompirjem. V primeru, da pa želite recept kot sem ga naredila na MasterChefu, ko so kroglice nanizane na špagetih pa sledite temu receptu >> MASTERCHEF ŠPAGETI S KROGLICAMI

MINI ČUFTI

Omakco pa lahko pomešamo tudi z kakšnimi aldente kuhanimi testeninami:

TESTENINE MEATBALLS

Recept je res enostaven in resnično okusen.

P.s. sladkost k omakci dajo češnjevi paradižniki, zato ne rabimo dodajat sladkorja in slanost je že v samem mesu-čevapih, tako da dodajajte le še malo začimb – po okusu!

Želim vam dober tek*

Komentarji

comments

Comments are closed.